Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

pátek 28. října 2011

"Prvorepublikový blešák"

Sváteční den ve Dvoře v Kobylisích. Docela jsem se těšila. Proč je název uvozovkách? Místo stánků s opravdovými vintage věcmi (pro informaci: ne všechno, co si koupíte v sekáči, je nutně vintage, nepleťte si pojmy s dojmy a nazývejte věci pravými jmény), zde na docela malém prostoru bylo několik stánků s většinou nezajímavou veteší, která pamatovala možná že socialismus, ale I. republiku neviděla ani z vlaku. Po stranách bylo pár stánků s kořením a potravinami, které tam ale bývají nejspíš i normálně při běžných trzích.

Nevím, jestli jsem si neměla přivstat a přijít hned po otevření, ale jelikož byly stále v provozu skoro všechny stánky, dal se sortiment dobře odhadnout. S velkou pravděpodobností jsem o nich nepřišla (pokud ovšem všechny vintage stánky nezavřely v poledne a v rychlosti je  nenahradily podivné náhražky...jestli o tom víte, napište, ať se můžou jít praštit palicí, ale pochybuju).

Buřty a párkoklobásy, jak jinak

"vintage" zlatý fábory na umělej vánoční stromek

a "vintage" relaxační míč (doufam, že vyfouklej, ne rovnou píchlej)


Asi nejhorší byl stánek, kde byly sice moc pěkné kabelky, ale jelikož jsem si nebyla úplně jistá materiálem, zůstaly tam. Dvě slečny se rozhodly vydělat na blešáku, ať to stojí, co to stojí. Nejsem si jistá, že se jim to povedlo, zůstalo jim toho totiž nakonec na ocet nejvíc. Všechno měly totálně předražené. Proč neprodávat obyčejný popelník, pořizovací cena 18 kč, za rovných 100?


Ale přesto čest výjimkám (i když jich moc nebylo).
sbírka knih a "elpíček"

Ráj pro straky s poklady (tady by se dokonce našlo i něco staršího)


Tip pro otrlé: medovina ze stánku pajcovaná nějakým silnějším lihem chutná lépe, je-li ohřátá. (asi část toho lihu, co tam původně nepatří, nějak vyhoří)


Nakonec jsem si taky něco malého vybrala. Podle fotek je asi jasné kde. (ten píchlej powerball, to je snad jasný, ne?:D)

A jestli někdo touží po outfitu, ať si počká pár hodin.


Mňau.

5 komentářů:

  1. no fuj tam nevlezu, zlatý nový věci z háemka muhuhe, tenhle rádoby českej vintáž smrdí až sem.

    OdpovědětVymazat
  2. jo, byl to propadák=)...příště, až budu toužit po podobný zkušenosti, zajedu do kolbenky, tak aspon budu vědět, do čeho jdu

    OdpovědětVymazat
  3. fiha aspon si sa mohla zasmiat:)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že jsem o nic nepřišla.

    OdpovědětVymazat
  5. ani ne no...:D...ale i tak to pro mě byla lepší varianta, než se jít za kultúrou tlačit s davy lidí do ps a senátu, kde je to sice pěkný, ale už jsem tam byla a bez davů

    OdpovědětVymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion