Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

čtvrtek 20. října 2011

Píár pyčoo


 A už je to zas tady. Lanvin is dead, ať žije Versace.

Dnes se začali (až v neuvěřitelně synchronizovaném sledu) objevovat články, které jsou si až moc podobné. Jsou o jednom a tom samém. HM a Versace. Všechny milé blogerky zveřejňují, jaké šaty z chystané kolekce se jim nejvíc líbí, bez kterých prostě nemůžou být. Masáž začíná. Proč ale začaly zrovna dneska a všechny dávají skoro to samé ve stejný čas. Vážně mají všechny tak podobný vkus? A vážně jsou tak sehrané, že je ve stejnou dobu napadlo postovat právě tohle? Nebo to řídí nějaká HM paní, která řídí, kdy a co se má zveřejnit? Že spolupráce existuje, si snad povšiml i ten nejpomalejší čtenář (na druhou stranu, fashion blog kolikrát nikdo moc nečte, obrázky jsou přednější, že), ale že práce s blogery došla už tak daleko, že si nejspíš nechávají diktovat i přesně co a kdy přidávat, to mě lehce překvapilo. Na druhou stranu, proto má spousta těchto holek ještě mokrou občanku (pokud vůbec), tj. jsou v telecím věku, kdy si tu manipulaci nejspíš ani neuvědomují.

A tak teď budeme minimálně do dvou týdnů po uvedení kolekce nuděni pravidelnými "reportážemi" ze života nové kolekce. Ať už v prenatálním stavu (jen pro zvané, "joo, šourům"), později po porodu (uvedení kolekce), až k dospívání (kdy si ji přijdou prohlídnout i ti, kdo nebyli pozváni do showroomu a z nějakých důvodů nebyli na jejím uvedení). Platí tady snad nějaká přímá úměra, čím víc článků o HM a Versace napíšu, tím spíš dostanu ty eňoňůňo černý šatičky, co se mi tak hrozně líběj a hlavně maj na visačce Versace? Asi jo.

Yeah, těším se jak sáňky na jaro.

Každopádně dokážu to ocenit z "druhé strany". Gratuluji týmu HM, který si touto cestou zajišťuje propagaci za naprosto zanedbatelné náklady.


vrrrrr


This is a little bit untraslatable, sorry. I dont know how it works abroad and you are not interesting in teenage girls´ HM passion in Czech republic for sure.

19 komentářů:

  1. to máš to samý jako "díky dreftu jsem byla na fešnvýku", takže jakmile bude venku versáči tak zas to bude "díky šourůmu...A DÍKY KÁTĚ A KÁTĚ" hlavně "NENÁPADNĚ!"

    OdpovědětVymazat
  2. jo o dreftu jsem původně chtěla taky napsat...ale díky tomu, že to byla jednorázová akce, tak mě to nakonec nenadzvedlo tak jako novej verzáče, kterej nás svojí přítomností bude oblažovat dýl:P

    bože muj...dreft? viděla některá z těch holek někdy nějakou reklamu na dreft? menší splácaninu by vyplodila i banda paviánů na speedu

    OdpovědětVymazat
  3. hah, no zaujímavý pohľad.
    asi to bude tým, že dnes vyšli prvý krát oficiálne fotky kolekcie.

    OdpovědětVymazat
  4. dík za vysvětlení=) aspoň už se teď tolik nebojím, že všechno ovládá neviditelná ruka trhu, co mě bude v noci štípat a budit ze snu

    OdpovědětVymazat
  5. dreft! je moje oblíbený téma (top reklama a vůbec všechno), zvláště v tom Obecním domě se krásně vyjímala.
    Jestli to chápu správně, tak minulej rok měli blogeři obecně (celosvětově) hrát velkou roli v propagaci Lanvina, teď blogy asi nejsou hlavní média kampaně, ale u nás to asi bude výjimka - ty naše blogerky jsou prostě k nezaplacení!

    OdpovědětVymazat
  6. hlavní tahoun to nebude (taky už to neni novinka, co táhne)....ale právě, je to k nezaplacení (čti zadarmo, tak proč to nevzít=))

    OdpovědětVymazat
  7. já když jsem poprvý četla "dreft" v jedný větě s "fashion week" tak jsem myslela, že mám vlčí mlhu! :D ale silnou jako! :DD (jak vlastně vzniklo spojení vlčí mlha, kua?), "mercedes benz fashion week" se odteď může jít zahrabat ;)))

    a jak jsem ti psala už u mě, fotky týhle kolekce se daly najít už od začátku října, můj článek nechť je toho důkazem ;)

    OdpovědětVymazat
  8. stejně jako mě už nebaví číst ty samé články o kolekcích Lanvin, Versace a další, tak mě už omrzely tyhle "pobouřené" články..asi jsem málo konfliktní osoba :p

    OdpovědětVymazat
  9. terezo, nevadí=)...to seš vlastně asi štastnej nekonfliktní člověk=)....ale pokud ti přijdu až moc konfliktní, slibuju, že se jednou za čas budu určitě rozplývat nad nějakýma zvířátkama nebo kytičkama

    OdpovědětVymazat
  10. Nemyslela jsem, že mi přijde tohle moc konfliktní...spíš jsem málo konfliktní, abych měla chuť se pobuřovat dokola dokolečka nad jednou věcí. Ale když se najde dobře napsanej hejtovací článek na něco neomletého, tak si to s chutí přečtu a taky si třeba zanadávám .)

    OdpovědětVymazat
  11. Hm, minuly tyzden to bol LINDEX /zrazu tam maju najlepsie, najkrajsie - proste "must have" veci/ a teraz VERSACE ..
    Jana

    OdpovědětVymazat
  12. lindex je skoro to samý jako hm...jak kvalitou (která je značně nevyrovnaná - mam pár věcí, o kterých si myslim, že vydržej ještě věčnost, nebo jsem z nich aspon zatim nevyletěla přímo z kůže...ale taky tam prodávaj spoustu hader, který se páraj už na ramínku v obchodě, kterýma bych možná ani tu podlahu nevytírala, na to mam materiálu doma už dost), tak stylem... tudíž mě vubec nepřekvapuje, že je dalším obchodem, co otevřel svůj showroom blogerkám

    OdpovědětVymazat
  13. S Lindexem souhlasím, kvalita podobná HM, já od nich mám dost ráda spodní prádlo a doplňky, oblečení nemám žádné a s tím jak jsem vybíravá, si asi jen tak něco nevyberu, což si vlastně nevyberu ani v HM.

    OdpovědětVymazat
  14. Do těhle obchodů chodím koukat na slevy (ale jen na ty skutečné!!) a Lindex má u mě zrovna plus. Mínus má zas Kenvelo..u obou byla už u vchodu všechna ta "%" a "sale" a tak podobně. U Kenvela klasika: zlevněno pár odporných hadrů a zbytek drahota, ale u Lindexu měli skutečně zlevněné snad všechno a něco i opravdu slušně. Koupila jsem si dvoje kvalitní vzorované punčochy za 49,-. Měli jich hodně moc solidní výběr (na slevy už vůbec) a původní ceny se pohybovaly od 150-ti po tři kila. U HM musím vždycky hledat slevy, které nejsou označené. Posledně jsem tam nakoupila za 39,- pásky zlevněné z 250,-. Byly pěkné, tak jsem si vzala rovnou tři barvy. Když mají někde na stojanu napsáno na cedulích jak vrata "sleva", je to obyčejně jen šunt, jako ve většině podobných obchodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, lindex mě poslední dobou (asi rok?) se slevama mile překvapuje, punčochy jsem taky pořídila=)

      Vymazat
  15. Článek se mi moc líbí, ale stejně na to nemám tak docela dotvořený názor. Podle mě je těžké odolat, když se nabízí. Obzvlášť s čerstvou občankou. Jasně, že to vypadá nechutně. Především z pohledu člověka, který se s tímhle lákáním nikdy nesetkal - takže se někdy příště budu těšit na post: Jak vtipně odmítat lákání módních firem.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. iri, už jsem velice slušně jednu spolupráci odmítla, přestože jsem materialista...prostě bych si tim naplivala do vlastních bot
      ale těžko říct, jestli napíšu článek "jak vtipně odmítat", musí to být vtipné?

      Vymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion