Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

sobota 10. března 2012

Marni - máš to marný!

Nepočítám se mezi přehnaně důvěřivé jedince. Na vařený nudli mě jen tak neutáhnete (jedině, že by se na ní houpaly taky dobře ochucený mořský plody). Všechny potměšilé prodejce a lháře s ultra výhodnými nabídkami, kde stačí jen podepsat a něco si přát, posílám bez mrknutí oka během dvou vteřin pryč a nebojím se být víc než jen asertivní. Zvlášť když si ještě dovolej zvonit mi u dveří. Slevu si vždycky pěkně propočítám a zkontroluji cenovky, jestli mě tam náhodou nečeká milé překvapení á la "avizujeme 30 % slevu, ale ve skutečnosti je to ještě o 20 % dražší než před slevou". Proto mě vždycky překvapí, když zjistím, že i tak jsem občas pěkně naivní káča.
ilustrační foto, otevírací šaškárny jsem se vážně nezúčastnila

Ano, opravdu jsem naivně myslela, že poslední kolaborace HM se slavným návrhářem (jak já nesnáším tohle slovní spojení!) bude tak nějak lepší. LOL smile into my face! Snad proto, že se mi nezdála už tak tlačená do médií jako předchozí. Neříkám, občas na mě z některých webů nějakej ten banner vyskočil, ale nebylo to tak úporný jako dřív. O cz/sk blogerínách ani nemluvím, názor na jejich příspěvky jsem už shrnula minule nad versace kolekcí. Dokonce jsem si myslela, že po požáru palem v rozkroku (tohle slovní spojení naopak někdo vymyslel skvěle) bude následovat něco, co by se mi i mohlo líbit. Kombinace vzorů se nebojím, střih "župan" by mojí postavě asi nesedl, ale v zásadě proti němu nic nemám. Barvy se zdály být docela dobré. Ale skutečnost?

Avizovaná vysoká kvalita se nekoná. Materiál standardní HM colaboration shit. Nejvíc mě štve, že blogeríny ze šourůmu do jedné tvrdí, jak je to úžasné. Maximálně že to není přímo její styl, ale i tak je z toho hotová. Omg, co takhle na rovinu jednou přiznat, že to prostě nebylo tak ok? Něco ve stylu "jídlo dobrý, ale jinak nic moc"? Ale to by je tam už příště nemuseli pozvat, že.

Jinak HM to dělá stále skvěle. Minimum nákladů, maximální zásah. Musím gratulovat. (bez ironie)

vrrrr

18 komentářů:

  1. A čím konkrétne sa ti zdá byť nízka kvalita, balzu? Použité materiály? Strihy? Šitie? Ja som teda na žiadnej prezentácii v showroome nebola, nič som si z kolekcie nekúpila, ale musím povedať, že ceny mi prídu úplne férové a kvalita dobrá. Zaujímal by ma na to tvoj názor. Z celého článku som sa len dozvedela "Avizovaná vysoká kvalita se nekoná. Materiál standardní HM colaboration shit." No chcela by som vedieť prečo si to myslíš a prečo teda kolekcia nenaplnila tvoje očakávania. Ďakujem a krásny dník prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňa zase na kolekcii asi najviac zaujal ten materiál.) Vidieť v dnešnej dobe v reťazcoch predávať hodváb je takmer nemožné, samý polyester všade. Takže ten ľahučký a splývavý hodváb bol pre mňa veľmi príjemným prekvapením, naviac podľa mňa sa skvele hodil k danej kolekcii plnej padavých strihov a tých ikonických potiskov. Ale tak chápem, že nie každý má rád hodváb.. niekedy dokáže pekne chladiť na tele.) Nemôžu ulahodiť všetkým no.) Krásnu nedeľu, balzu! PS: Musím súhlasiť s premakanaou HM stratégiou "Minimum nákladů, maximální zásah.".. s maximalizáciou predajnosti a tržieb sú riadni marchri, šikovných ľudí v marketingu majú veru..

      Vymazat
    2. na hedvábí jsem právě ani moc nenarazila
      tobě samozřejmě taky krásnou neděli=)

      Vymazat
  2. Napadla mě jedna věc - oni to maj i v Paříži a další "lepší městech" .. i tam si holky stěžuji na kvalitu? Protože třeba jen ty horší kousky co se vyvedly mín vozej k nám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel to tak asi vážně bude
      už jsem slyšela, že třeba v německu je to materiálně jinde, navíc neprodávají jen v jediném obchodě...to si pak člověk říká, že je to stejně jako s potravinami, sem se vozí, co by jinde nekoupili...a proč? protože tady se to stejně prodá...proto mě štve, jak se tady hraje na exkluzivní kolekce, když ve výsledku to tak není

      Vymazat
    2. jojo, mam priklad. sice to neni o h&m, ale vyjde to nastejno. byly jsme s partou v berline a kamaradka si tam koupila v newyorkeru svetrik. libil se mi, pak jsem ho shanela tady. nasla jsem, stejny strih, vzor, stejna cena, ale material diametralne odlisny - ten cesky byl kousaci hnus, nemecky byl mekkoucky a prijemny uz v obchode.. takze. vim o tom a taky me to stve!!

      Vymazat
    3. Tak to je dobré, já tu vždy našla jen vyšší cenu než v německu, ted to předělali a dávaj nižší kvalitu :D jdeme kupředu

      Vymazat
  3. mě se to nezdálo na omak nijak strašný, ale je pravda, že jsem jen tak letmo v rychlosti osahala, jelikož jsem právě byla ve sprintu pro vysněný boty z obyč kolekce. Chtěla jsem náramek, bohužel už je neměli, taky dobře, za stejnou cenu mám boty a to se vyplatí víc, než mít na ruce profláklý kus plastu(kterej se mi ale bohužel děsně líbil.-myslím tím ten zeleno oranžový, no nic, tak se teď aspoň někde přerazím v novejch botách a když potkám někoho v puntíkách tak budu vědět, že je to onen člověk, kterej je schopnej se kvůli kusu hadříku servat s ostatníma :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. některý náramky se mi taky dost líbí, ale jsou opravdu předražený...a náhrdelníky ty se mi ani nelíbí...ale kdybych náhodou přece jen po takovým zatoužila, nic si neříká víc o nějaký to udělejsisám...nastříham petky a je to=)

      Vymazat
  4. Neviděla jsem to naživo, jenom na fotkách, takže se k materiálu nemůžu vyjádřit, ale mně se to prostě a jednoduše nelíbí :D (ani jako pyžamo)

    OdpovědětVymazat
  5. blogeři ze šourůmu MUSÍ tvrdit, že je to bezva, protože dělají háemku PR a kdyby to zkazili, tak by je víckrát nepozvali. Ale H&M a všechny jeho kolekce a odnože jsou předražený shity a všimne si toho jenom ten, kdo látkám vs. cenám vs. zpracování aspoň trochu rozumí. Ti ostatní budou, podle mě, šílenci, kteří nutně potřebujou značkovou hadru.
    Ámen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně by se tentokrát některé věci i líbily, ale jak už jsem napsala výše, cena mě rychle odradila...za to můžu mít mnohem víc kvalitnějších věcí...nebo třeba podpořit tvorbu nějakého mladého designéra...a nebo diy z flašek=)

      Vymazat
  6. měla jsem tam být, ale nakonec jsem to odvolala.. jinak kolekce ně ani nějak neoslovila:/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tak..všude samej poly-ester/amid/akryl (avizované hedvábí měli zřejmě schované ve skladu) a dát tolik peněz za sukni ušitou z kusu látky a gumy v pase - děkuji, nechci.

    OdpovědětVymazat
  8. Mě se teda letošní "kolaborace s Marni" nezdála nijak nekvalitní. Všechny materiály, ať už hedvábí, plast a bůhvíco dalšího, sem nikde neviděla špatně sešitý, párající se, apod. Jasně, neobhmatávala jsem všechny kousky, ale to, co jsem viděla bylo dost dobré. Jediné, co jsem zaznamenala v obchodě byl náramek s vybitým kamenem, ale předpokládám, že za to mohly neurvalé zákaznice, protože jsem se byla na kolekci podívat až pozdě a on zbyl poslední, takže ho už někdo stihl zničit:)

    OdpovědětVymazat
  9. Plně souhlasím...

    www.shomien.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Neměla jsem ještě možnost podívat se do H&M a mrknout na tu kolekci. A třeba ani mít nebudu. Poslední dobou se mi H&M stále více a více protiví. Přijde mi, že používají čím dál tím horší materiály - které pak vypadají jako hadry. Nehledě na celou výrobu - viz. jedovatá móda - dokument, který mluví za vše.

    OdpovědětVymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion