Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

úterý 5. března 2013

Hodokvas

Tak ok, očividně jsem posledním příspěvkem všechny jarohoniče naštvala natolik, že se ani neozývaj. Ale nepřestanu a asi všechny naštvu opět. Dnes tedy v krátkosti o dnech, kdy jsem slavila narozeniny.
Nejdřív to byl hrnec mušlí v Les Moules. Servírka, už když mi je nesla, pronesla, že mi v kuchyni trochu přilepšili. S postupem do hloubi hrnce jsem musela konstatovat, že ne trochu, ale hodně.
Kvalitnější fotku jsem bohužel neulovila. Za to jsem zvládla vylovit všech +- 65 škeblí.
Cestou domů jsem fotila tabletem synagogy a užívala si, jak si všichni myslej, že jsem cizinec.
Ale přejdeme k hlavnímu menu postu.
Gravlaks z čerstvého lososa podávaný s avokádovým chutney,
máslovým chipsem a fíkovou hořčicí

Carpaccio ze srnčího hřbetu, marinované v lanýžovém oleji a růžovém pepři,
s frisé salátem s rukolou a praženými dýňovými semínky

Kuřecí prsíčko supreme marinované v tymiánu a citronové kůře podávané
s bramborovou kaší ochucenou pečeným česnekem, restovanou zeleninou
a listovým špenát a smetanovou omáčkou

Hovězí „Flank“ steak s gratinovanými bramborami ve smetaně s Gorgonzolou,
restované císařské lusky a omáčka ze zeleného pepře

Čokoládový mousse z tmavé a bílé čokolády
s caramelizovanými višněmi a omáčkou z čerstvé máty

Vanilkové Créme Brûlée


V restauraci Pod Věží jsem strávila příjemné chvíle, navíc je zde pěkný interiér. Jediný co bych zkritizovala, jsou tradičně předražené nápoje, jako skoro všude v historickém centru. A tady jste hned vedle Karlova mostu, takže asi mostecká přirážka. Jídlo bylo ale super, porce úplně v pořádku, créme brulée možná až dost velké=). Jen té mátové omáčky a višní mohlo být víc.
Verdikt: Pod Věží si pochutnáte. Každopádně minimálně na srnčí hřbet jsem budu muset někdy znova zajít, to byla špica. (Nebo se ho budu muset sama naučit, ale to je ve hvězdách, ještě jsem se nedokopala ani naučit svíčkovou).

Tak co, teče slina, teče? Já vím, zveřejňovat tohle po desátý hodině by mělo bejt trestný. Sežerte mě.

Mňauuu.

19 komentářů:

  1. Jsem vzrušena!

    Trestuhodné je to v kteroukoliv denní hodinu, protože moje obvyklé zdroje potravy tohle prostě nenabízí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žel, já taky ne každý den, nejsem onasis

      Vymazat
  2. No tak to tady dobre provokujes :) Les Moules mam rada hlavne v lete, ale co ziju v Holandu, tak mam belgickych musli az az :) Kazdopadne Pod Vezi budu muset urcite otestovat, az zase dorazim do Prahy, vypada to fakt kulinarsky na urovni! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to chápu, já si zas tak měsíc škeble nedám...teda aspon ne samotné, např. v těstovinách se jim bránit nebudu=)...ježiš, já se budu muset jednou odstěhovat k moři, klidně bych mořský potvory mohla každej den

      Vymazat
  3. No kurňa, tohle tedy zapůsobilo! Ten losos i srnčí vypadá naprosto dokonale!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a bylo...vlastně mi většinou nejvíc chutnají předkrmy:D

      Vymazat
  4. Uf,jsem naštěstí po obědě, ale na tomto menu bych si pochutnala tuze ráda:)

    OdpovědětVymazat
  5. dost dobrý, ale nepředpokládám, že jsi snědla všechny ty dobroty z fotek? My se takhle báječně napápli nedávno U Zlaté hrušky, kde jsme spořádali speciální čtyřchodové menu, doporučuju! s těmi drinky je to děs, za jídlo si ráda připlatím za kvalitu, ale dávat stovku za pivo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale tak...kdybych se hodně hecla, tak to i dám, ale peněženka by to nedala:D...každej měl tři svoje chody, ale samozřejmě jsem musela všechno pořádně ochutnat, takže z každýho chodu min. půlku=)

      Vymazat
  6. jo a ještě k těm mušlím, jaké jsi měla a jak byly upravené? Docela bych si dala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mam pocit, že to byl vavřín a koňak...ale příště si spíš dám nějakou krémovou úpravu...hlavně jsem nechtěla jen na víně, nebo s chilli, nebo česnekem, ptže s takovou úpravou jím mořský plody často

      Vymazat
  7. Ja si tady slintam na klavesnici...a moc se mi libi i interier, i kdyz bych asi stejne porad koukala jen do talire:)

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nn, je čas se i porozhlídnout, doporučuju taky procházku k záchodům a dívat se na zdi a stropy;D

      Vymazat
  8. mňam.. dala by som si toho lososa a créme brulée :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. losos byl výborný...resp. nejvíc mi chutnaly asi oba předkrmy=)

      Vymazat
  9. Krása:-) Já taky vždycky strašně ráda dělám, že jsem cizinka, má to kouzlo:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Čokoládový mousse bych si hned dala!

    OdpovědětVymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion