Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

pátek 11. ledna 2013

Volím, volíš, volíme (vole)

Tak tu máme volby. První přímé prezidentské. Ne že by mě to zrovna těšilo, zase se vyhodilo xx milionů a k čemu? Občas mám pocit, že volby jsou dobrý jenom k tomu, aby se lidi měli kvůli čemu poprat v hospodě.

Že to tady není jenom o novejch botách, to jste si už asi všimli. Tedy já boty ráda, ne že ne, ale nejen botama živ je člověk. Tak dnes jen pár slov, hlavně pro ty, co ještě neodvolili (a ještě se chystají). 

Jak jsem si všimla, i čtenáři (a autoři) blogů už mají většinou volební právo, což je občas dost hrozivé shledání. Hlavně o svéprávnosti některých individuí lze snadno pochybovat. 

Také jsem si v posledních dnech všimla až odporné agitace na podporu KS, a to od mladých lidí. Kdo "nevolí Karla", jakoby nebyl. Je až s podivem, nakolik může pro mladé být atraktivní kandidát, který by mohl být jejich pradědeček. Tento fakt mi nevadí. Nevadí mi, že je pravděpodobné, že se nedožije konce volebního období nebo svůj úřad minimálně nebude schopný už vykonávat. Vadí mi ale to, kdo za ním stojí a že se od těchto lidí nechce odpojit a distancovat. Kalousek je jedna z největších žab na prameni (a to nejenom když sedí přímo na státním rozpočtu). To, kdo stojí jako eminence za kandidáty, mi vadí mnohem víc, než jestli je někdo žlutej, rudej, nebo modrej (i doslova). Tohle není případ jen KS, jen nechápu, že právě u něj to lidé nejsou schopni přijmout, za to např. u Fishera to pořád někdo zdůrazňuje.

Proto pokud půjdete volit, zvolte si pro vás nejlepšího kandidáta a zvažujte, kdo za ním stojí a koho tím pádem volíte s ním. Nezvažujte tolik, jestli má váš kandidát "šanci", ale jestli je to někdo, s kým se můžete alespoň trochu ztotožnit. Udělejte volbu, za kterou se nebudete muset sami před sebou stydět (i když pro většinu lidí ve výběru není žádný ideální kandidát, ale vyberte toho, který je nejpřijatelnější). Volte, koho volit chcete, ne toho, do koho vás tlačí ostatní.

Pokud někoho článek popudí, sorry, třeba ho přeskočte, ale musela jsem.

(autorka není politolog, na tuto dráhu zanevřela už před několika lety a v současnosti je politikou znechucena)

11 komentářů:

  1. Sdílím tvůj názor, všudypřítomný KS na FB i blozích mě fakt vytáčí, kníže měl dost času, aby předvedl svá esa v rukávu a ničeho jsme se nedočkali, tak co změní jako prezident? Je jen takovou loutkou a bojím se, že už toho sám moc nezmůže, takže budou za nitky takat jiní...

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek. Pro mě teda popravdě není z čeho moc vybírat. Skoro všichni kandidáti mi přijdou příšerní. Takže budu asi volit Roithovou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, ta tlačenka na mladé, aby volili Karla je neskutečná:(
    Karla nikdy, jako učitelku historie by mě museli omývat:)

    OdpovědětVymazat
  4. Když sem psala ten svůj článek, tak sem ještě netušila jak moc na blití mi bude z tý podpory Schwarzenberga dneska. Všichni sou totálně udělaný z toho, že se dostal do druhýho kola a vyjadřujou se k tomu tak arogantnim způsobem, že bych jim byla přála, aby vůbec nepostoupil. Mám ho už teď tak plný zuby, že nevim co budu dělat dalších pár let, protože se na ten prezidentskej post fakt dostane.
    A jenom čekám, až se po volbách zřídí nějakej koncentrák pro lidi, co na facebooku dost neagitovali, případně si nezměnili úvodní fotku na KEEP KALM AND VOTE FOR KAREL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak černě to nevidím=), ale jejich zfetovanost úspěchem je ohromná; ve skutečnosti nevím, co je na tom tak uspokojujícího, jelikož vůle většiny není nikdy nejlepší volba, jenom nejlepší z nejhorších...já ale nebudu jako ostatní, co "volej karla, protože je to cool a všichni volej karla"...nejsem většinový bloger ani většinový volič

      Vymazat
  5. Díky! Ten článek mi udělal takovou radost. Já už snad myslela, že jsem sama na světě, kdo to tak vidí. To že je KS senilní, naprosto neprávem glorifikovaný panák a Kalouskův kumpán, na kterého se zrovna ještě nic neprovalilo. Že je jeden s těch pravicových politiků, co musí vykukovat za známými osobnostmi, aby se dokazovalo, že je morálně čistý. Naprosto nejhorší ministr zahraničí, kterého dokonce s Topolánkem odmítl přijmout i Jordánský král. /Mimochodem ty články z archivů záhadně zmizely./
    Pokud někde řeknu, že jsem nevolila Karla jsem za černou ovci. Ale hrdě to hlásám do světa, protože i tím se může přispět k ozdravení naší nevyzrálé politické kultury, kdy jen ultrapravičácké názory jsou ty nejlepší. A kdo nejde s námi (viz. s Karlem), ten musí být zákonitě komunista.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no samo, kdo nevolí karla je komouš:D...doufam, že s tímhle vytáhnou v druhým kole, to už by mě vážně vodvařilo...nebo třeba "kdo nevolí karla, žere malý děti"

      podívej se na 11 koček, ty jsou ještě drsnější, udělaj ti asi ještě větší radost

      Vymazat
  6. Hezky shrnu, nicméně jsem stejně volila pana Schwarzenberga a navíc dobrovolně:) Což neznamená, že mě přehnanost některých akcí neštvala, ale daleko více mě vytáčelo kolik se najednou vzalo mezi lidmi, kteří politiku nikdy nesledovali a nezajímali se o ni, odborníků... Najednou všichni znali největší hříchy kde koho a tahali dvacet let staré prohřešky, které někde někdo zmínil.. Aniž by zjistili o co šlo. A pak mě ještě vytočil komentář k nám na blog "JDI VOLIT!!!". Sakra, co je komu do toho?! Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Já se o politiku absolutně nezajímám, ale volby jsem sledovala a musím říct, že s jejich výsledkem jsem ABSOLUTNĚ zklamána a zděšena.. kam ten národ spěje, si říkám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro mě to bylo prašt jako uhod...dva kandidáti, u kterých mi vadí, kdo za nima stojí

      Vymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion