Veškeré blbosti zde spatřené jsou v duševním vlastnictví autorky. Za neoprávněné přivlastnění čehokoli vás stihne herpes a později si vás najde tlupa cvičených opic. Mají nabité banány.

pátek 15. června 2012

Art muzejní noc

S křížkem po funuse. Ale s přihlédnutím k mému současnému stavu (změněnému, ne jinému) se to dá omluvit.

Tak jsem se minulý týden vydala na muzejní noc. Nějaký ten ročník už jsem absolvovala, hodně lidí jsem tedy čekala. To, co se dělo letos, ale vážně ne. V okolí Staroměstský jsem ještě nikdy neviděla tolik lidí. Plán byl skromný. Do Všupu a do synagog, na delší výlety tentokrát nebyl čas. Kdo chce víc nemá nic. Ale občas ani chtít míň k úspěchu nestačí. První na seznamu byl Všup. Lidí jen o něco víc než při normálním artsemestru (většina jich naštěstí byla líná vylízt až do horních pater), dalo se to přežít.
Synanogy otevíraly brány na rozdíl od ostatních atrakcí (ano, toto slovo je zvoleno naprosto s rozmyslem) až ve 22:30. Tedy měly. Ještě ve 3/4 byla brána zavřená a nevypadalo to, že se někdo chystá otevřít. A to jsem si vždycky myslela, jak jsou židi "pintlich" národ. Poprvé se uvnitř mě začal ozývat malý antisemita. Vzhledem k obří frontě, která se vzhledem k zavřeným branám nehýbala, a potřebě kvalitního dlouhého spánku jsem to vzdala. Synagogy někdy příště a nejspíš ne při muzejní noci.

Posílám pár ukázek ze Všupu, kde se v té době konal Artsemestr, na který jsem stejně měla v plánu jít. Jelikož se se mnou rozhodl nespolupracovat foták i nenavštívení synagog jsem nesla tak nějak lépe. Zde pár obrazově nekvalitních ukázek studentské tvorby.
Farmářské trhy frčí, třeba se ujme i farmářská moda. Je libo kožené spodky? (podle maminy prý byly srnčí)
 Oblečení mě příliš nedojmulo (až na výjimky), nejvíc se mi líbily boty a hlavně sklo a keramika.
Ty bych brala hned. A cinkala lístečkama a připadala si jak víla Amálka.
"Zavaž mi střevíček!" (Dokážu si představit, co by i takový slušňák jako král Miroslav milé pyšné princezně řek, kdyby měla tyhle botky.)
A symbolicky jsem ty studentíky i podpořila. Tihle jelínci na mě upřeli svoje  laní pohledy a nemohla jsem je tam i přes menší povrchovou vadu nechat.

Byli jste, ať už na artsemestru nebo muzejní noci?

A příště už bude konečně nějakej ten zahraniční post, teda aspoň si to teď myslím.

Mňau.

9 komentářů:

  1. na muzejní noci jsem byla, bylo to fajn projeli jsme to na kolech :)

    OdpovědětVymazat
  2. ty synagogy jsou normálně dost drahý, ale prý v neděli chodí na prohlídky Pražská informační služba a je to za babku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Byla jsem vloni na brněnské, byla fajn.. letos jsem ji nějak prošvihla. Ale pražská musí být skvělá, máte tam toho rozhodně víc než my :D

    Jo a "pintlich" se vážně používá? Znám to jenom z německého "pünktlich" [pynktlich], takže bych to asi nikdy nenapsala takhle..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejsem němčinář, vypadá to hrozně, tak to mam uvozovkách, ale jestli tě to hodně irituje, dam to v originále=)

      máme toho víc a taky máme víc lidí a turistů:P a podle toho to tam pak vypadá:D

      Vymazat
    2. Ale ne, klidně to tam nech. Jen jsem chtěla vědět, jestli se to tak v Praze vážně říká :D

      Vymazat
    3. tak se svejma německýma kamarádama jsem to nikdy nekonzultovala, ale v rodině a okolí to používáme...jen abych se ospravedlnila, kde mam na klávesnici to tlačítko s dvěma tečkama, jsem zjistila asi před měsícem a ještě jsem si nezvykla ho používat:D

      Vymazat
    4. refresh: tak to není jen můj dojem, vážně se to v praze říká (včera jsem slyšela jednu holku...teda původem prej je z ostravy, ale snad se to počítá:D)

      Vymazat
  4. Já jsem byla na muzejních nocích v Lipsku a Erfurtu, celkem jsem si to užila, jen byla škoda, že ne všechno šlo stihnout. Stvořila jsem i pár fotočlánků z Lipska.

    http://ardianddekri.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

czech/slovak/english/french/spanish...any indo-european language....thanx for opinion